الی ژن (مراقبت از پوست و مو زیبایی )

  • ۰
  • ۰

شامپو بدون سولفات

شامپو بدون سولفات چیست و به چه کسانی توصیه می شود؟

شامپوی خوب تاثیر زیادی در سلامت و زیبایی موها دارد. انتخاب شامپو برای بسیاری از افراد کار دشواری است. شامپوها انواع مختلف دارند و هر کدام برای کاربرد خاصی فرموله شده اند. وظیفه اصلی شامپوها شویندگی موهاست اما این روزها شرکت های تولید کننده محصولات مراقبت از مو، فرمولهای متفاوتی را برای کاربردهای متنوعی خلق و به بازار ارائه می کنند که هر فردی بتواند بر اساس جنس موها انتخاب مناسبی داشته باشد. شامپو بدون سولفات نوعی از شامپو است که کاربردهای خاصی دارد. اگر میخواهید خرید شامپو برای موهای کراتینه شده انجام دهید، این مطلب را تا انتها بخوانید تا لزوم استفاده از شامپو فری سولفات را بدانید و بهترین شامپو بدون سولفات ایرانی را بشناسید.

شامپو بدون سولفات چیست؟

سولفات ها مواد شیمیایی هستند که به عنوان مواد پاک کننده در محصولات بهداشتی استفاده می شوند. آنها در پاک کننده های خانگی ، شوینده ها و شامپوها یافت می شوند. در شامپو از دو نوع سولفات اصلی استفاده می شود: سدیم لوریل سولفات و سدیم لوره سولفات. هدف این سولفات ها ایجاد کف برای از بین بردن چربی و آلودگی موها است. شامپوهای  حاوی سولفات براحتی کف میکند و قدرت شویندگی آنها بالاست در حالیکه شامپو فری سولفات کمتر کف می کنند.

سولفات ها به یک شامپو کمک می کنند تا روغن و کثیفی موها را از بین ببرد. با این حال ، موها برای سالم ماندن باید کمی از رطوبت و روغن طبیعی خود را حفظ کنند. سولفات ها ممکن است رطوبت بیش از حد را از بین ببرند و مو را خشک و ناسالم کنند. همچنین ممکن است پوست سر را خشک و مستعد تحریک کنند.

در شامپوها علاوه بر سولفات، ترکیبات پاک کننده دیگری نیز وجود دارد. اما در مقایسه با سایر مواد پاک کننده موجود در شامپو ، گفته می شود که سولفات ها عمیق ترین اثرات پاک کنندگی را دارند. آنها به یک دسته از پاک کننده ها به نام سورفکتانت آنیونی تعلق دارند که آلودگی ها و چربی ها را پاک می کنند. شامپو فری سولفات مزیت کف کنندگی و حس تمیز شدگی کافی را نمیدهد ولی در عوض مزایایی دارد که در دهه اخیر بسیار پرطرفدار شده است.  در ادامه مطلب به خواص شامپو فری سولفات و معرفی بهترین شامپو بدون سولفات می پردازیم.

شامپو بدون سولفات

شامپو بدون سولفات برای چه افرادی مناسب است؟

شامپو بدون سولفات یک شامپوی بدون ضرر و ایمن است که برای همه افراد میتواند استفاده شود. اما به دلیل اینکه کف کنندگی آن کمتر از شامپوهای حاوی سولفات است، در قدیم فقط افرادی به سراغ آن میرفتند که مشکل مو یا کف سر دارند و از شامپوی دیگری غیر از شامپو فری سولفات نمی توانند استفاده کنند. اما امروزه سطح آگاهی مردم از مزایای شامپو فری سولفات بالا رفته است و افرادی که به سلامت و زیبایی موهایشان اهمیت میدهند، از شامپو فری سولفات استفاده می کنند. استفاده از شامپو فری سولفات برای افراد زیر پیشنهاد می شود:

۱- شامپو بدون سولفات برای افراد با پوست حساس

درست است که سولفات ها در از بین بردن آلودگی و چربی موها، بسیار موثر هستند. اما سولفات ها در شامپو می توانند برای برخی از افراد بسیار قوی و حتی آسیب زننده باشند. اگر پوست یا موی حساس دارید یا حساسیت به برخی از مواد شیمیایی دارید ، شامپو فری سولفات بهترین گزینه برای شماست.

۲- شامپو بدون سولفات برای رزاسه

شامپو بدون سولفات توسط آکادمی پوست آمریکا (AAD) برای افراد مبتلا به روزاسه نیز توصیه می شود. دلیل آن این است که سولفات باعث تحریک پوست شده و ممکن است منجر به علائمی در پوست سر و همچنین صورت، شانه ها و پشت شود  و رزاسه را بدتر کند.  اگر مبتلا به روزاسه هستید ، بهترین گزینه برای شما شامپو فری سولفات  است. افرادی که پوست سر حساس دارند یا رزاسه دارند، نه تنها که باید از سولفات پرهیز کنند بلکه از تحریک کننده های دیگر نیز مانند اسانس ، الکل ، اسید گلیکولیک و لاکتیک دوری کنند.

۳- شامپو بدون سولفات برای مبتلایان به اگزما

در صورت ابتلا به اگزما، درماتیت تماسی یا پوست حساس باید از مصرف سولفات ها خودداری کنید. شامپوهای سولفاته می تواند باعث تحریک این نوع بیماری های پوستی شود.

۴- شامپو بدون سولفات برای موهای آسیب دیده

سولفات موجود در موهای دکلره شده و آسیب دیده ضرر بیشتری به موها می رساند و آسیب را دوچندان میکند. برای مراقبت از موهای آسیب دیده و کمک به ترمیم آنها باید از شامپو بدون سولفات استفاده کرد.

۵- شامپو بدون سولفات برای موهای خشک و دارای موخوره

در صورت داشتن موهای خشک بهتر است از سولفات ها خودداری کنید. موی خشک شکننده است و استفاده از شامپو حاوی سولفات همان چربی طبیعی کف سر را کامل از بین می برد و مو را خشک تر از قبل می کند. بنابراین اگر موی خشکی دارید بهتر است از شامپو فری سولفات استفاده کنید. از آنجاییکه دلیل اصلی موخوره خشکی مو است، افرادی که موخوره دارند نیز بهتر است از شامپو فری سولفات استفاده کنند تا رطوبت طبیعی موها حفظ شود.

شامپو فری سولفات

۶- شامپو بدون سولفات برای موهای کراتینه شده و رنگ شده

سولفات رنگدانه های مو را از بین می برد. اگر موهای رنگ کرده دارید و دوست ندارید رنگ موهایتان زود از بین برود و کدر شود، از شامپو بدون سولفات استفاده کنید. موهایی که کراتینه می شوند به رطوبت نیاز دارند. بنابراین شامپو فری سولفات برای موهای کراتینه شده ضروری است.

۷- شامپو بدون سولفات برای موهای وز

سولفات ها باعث وز شدن مو می شوند. وقتی سولفات ها با موهای شما تماس پیدا می کنند ، بار الکتریکی منفی ایجاد می کنند و باعث وز شدن موها می شوند. بنابراین افرادی که بصورت عادی موهای وزی دارند، بهتر است از شامپوهای حاوی سولفات استفاده نکنند.

شامپو فری سولفات

مزایای شامپو بدون سولفات چیست؟

سولفات ها مواد شوینده تهاجمی هستند که ممکن است رطوبت طبیعی موهای شما را از بین ببرند. استفاده بیش از حد از شامپوهای سولفات می تواند موهای شما را خشک ، خشن و شکننده کند. همچنین ممکن است در برخی از افراد باعث تحریک پوست سر شود. از آنجا که مزایای استفاده از شامپوی فاقد سولفات بیش از معایب آن است ، بسیاری از افراد این گزینه را انتخاب می کنند. برخی از مهمترین مزایای استفاده از شامپوی بدون سولفات شامل موارد زیر است:

  1. شامپو فری سولفات به حفظ رطوبت طبیعی مو کمک می کنند تا موهای شما درخشش و لطافت طبیعی خود را از دست ندهند.
  2. اگر موهای رنگ شده دارید ، شامپو فری سولفات یک نعمت برای شماست. برخلاف شامپوهای معمولی، شامپو بدون سولفات با موها مهربان هستند و رنگ موهای شما را خیلی سریع از بین نمی برند.
  3. سولفات ها پوست سر را تحریک میکنند و ممکن است باعث التهاب و خارش شوند. شامپو فری سولفات بسیار ملایم تر هستند و می توانند به شما در کنترل التهاب پوست سر کمک کنند.
  4. شامپو فری سولفات برای چشم شما نیز ملایم هستند. اگر به طور تصادفی کمی شامپو وارد چشمانتان برود ، احساس سوزش ناخوشایندی ایجاد نمی کنند.
  5. از آنجا که شامپو فری سولفات عمدتا از مشتقات گیاهی ساخته می شوند ، سازگار با محیط زیست هستند.
  6. شامپو فری سولفات برا رطوبت رسانی موهای وز، خشک و پیشگیری از ایجاد موخوره بسیار مناسب است.

چه انتظاری از شامپو بدون سولفات داشته باشیم؟

شامپو فری سولفات در کنار مزایایی که دارد، مشخصاتی دارد که شاید کمی دور از انتظار باشد. خوب است قبل از استفاده از یک شامپو بدون سولفات، بدانیم که چه انتظاری از آن باید داشته باشیم. شامپو فری سولفات به دلیل عدم وجود سولفات، کف کنندگی زیادی ندارد. بنابراین وقتی شامپو فری سولفات استفاده میکنید نباید انتظار داشته باشید که کف زیادی ایجاد شود. چون عامل کف کنندگی شدید در شامپو وجود ندارد. اما این بدان معنی نیست که موها تمیز نمی شوند. آلودگی ها و چربی های اضافه از روی مو برداشته می شود. اما شامپو سولفات فری چربی طبیعی را روی موها نگه میدارد و موها زیاد خشک نمی شود. به همین دلیل هم هست که میتوان هر روز از آن استفاده کرد.

افرادی که دارای موها چرب هستند به دلیل سنگینی که این دست موها ایجاد می کنند باور دارند شامپو های بدون سولفات قادر به پاک کنندگی موهای ان ها نیستند. اما این تنها باوری غلط است . شامپوهای بدون سولفات تنها در ایجاد کف این طور به نظر می رسند در صورتی که پاک کنندگی آن ها به مانند شامپو های معمولی است با این تفاوت که اثر این پاک کنندگی آسیبی به موهای نزده و موجب نازک شدن تارهای مو نمی شود. بنابراین یکی از ویژگی های مهم شامپوهای بدون سولفات جلوگیری از آسیب به کراتین و پروتئین های مو است.

شما می توانید اثرات استفاده از شامپو بدون سولفات الی ژن را به خوبی در تقویت موهای خود ببینید . شامپوهایی که دارای سولفات فراوان هستند گرچه احساس تمیزی بیشتری به شما می دهند اما در بلند مدت جز آسیب به مو و ریزش آن چیز دیگری ندارند. پیشنهاد می کنیم اگر موهای آسیب دیده، رنگ شده، دارای موخوره و ریزش مو دارید در استفاده از شامپو معمولی تجدید نظر کنید و به شامپو فری سولفات رو بیاورید.

شامپو بدون سولفات برای چه افرادی مناسب نیست؟

افرادی که موی بسیار چرب یا دارای شوره دارند، با استفاده از شامپوهای حاوی سولفات بهترین نتیجه را تجربه می‌کنند. استفاده از شامپو بدون سولفات به این گروه از افراد توصیه نمی شود. در مقابل ، افرادی که مویی خشک دارند یا موهایشان کراتینه شده است، بهتر است که از شامپو فری سولفات استفاده کنند.

مشکلاتی که شامپوهای حاوی سولفات برای پوست حساس و موی آسیب دیده ایجاد می کنند

بسیاری از افراد که از شامپوهای معمولی استفاده میکنند، شاهد عوارضی بر روی پوست و کف سرشان هستند که شاید ندانند دلیل آنها استفاده از شامپوی حاوی سولفات است. اگر افرادی که موهای آسیب دیده و پوست حساس دارند، از شامپوهای معمولی (شامپو حاوی سولفات) استفاده کنند، ممکن است شاهد عوارض زیر باشند:

  • قرمزی پوست
  • بثورات پوستی
  • تورم (التهاب)
  • خارش

شامپو بدون سولفات

برای خرید شامپو برای موهای کراتینه شده به چه نکته ای توجه کنیم؟

اگر قصد خرید شامپو برای موهای کراتینه شده یا شامپو مناسب موهای صاف شده دارید به این توجه کنید که موهای شما به آبرسانی نیاز دارد و نباید بیش از حد خشک شوند. بنابراین در هنگام خرید شامپو برای موهای کراتینه شده و شامپو مناسب موهای صاف شده به ترکیبات آبرسان مو دقت کنید. بهترین گزینه برای خرید شامپو برای موهای کراتینه شده انتخاب یک شامپو فری سولفات است. شامپو فری سولفات رطوبت و چربی طبیعی موها را از بین نمی برد و سبب خشکی موها نمی شود. در نتیجه کراتینه مو را خراب نمی کند. بنابراین بهترین گزینه برای خرید شامپو برای موهای کراتینه شده و شامپو مناسب موهای صاف شده یک شامپو فری سولفات است.

آیا میتوان هر روز از شامپو بدون سولفات استفاده کرد؟

شستشوی روزانه مو فقط در مواقعی که موهای شما خیلی چرب باشد لازم است. خشک یا چرب بودن مو به بافت مو بستگی دارد. معمولاً موهای صاف و ظریف چربی بیشتری نسبت به موهای فرفری و ضخیم دارند. استفاده طولانی مدت و روزانه از شامپوهای معمولی که حاوی سولفات هستند موها را خشن و شکننده می کند. اما می توان از شامپو فری سولفات هر روز بدون آسیب رساندن به مو استفاده کرد.

چگونه بهترین شامپو بدون سولفات را تشخیص دهیم؟

برای تشخیص بهترین شامپو بدون سولفات باید به لیست ترکیبات محصول نگاه کنید. ترکیباتی مانند سدیم لوریل سولفات SLS)، سولفات سدیم لوریت SLES، پارابن، فتالات ها، تری اتانولامین (TEA نباید در لیست ترکیبات شامپو فری سولفات باشد. پیشنهاد ما برای بهترین شامپو بدون سولفات ایرانی ، شامپو بدون سولفات الی ژن است که به تازگی به بازار ارائه شده است. شامپو ضدریزش بدون سولفات الی ژن پیشگیری کننده از ریزش مو، محرک رویش مو، محافظت کننده از ساقه مو، حاوی عصاره سویا و بدون سولفات است.

شامپو بدون سولفات

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی